Höganäs

Vackra Höganäs! Igår åkte jag och Svea hem till Vera för filmkväll. Jag är nog världens sämsta filmsällskap för jag somnar ALLTID under filmer och det gjorde jag alltså igår också. Black sheep hette filmen iallafall och den var riktigt skum- den handlade om fårmutationer som attackerade människor. Vera var jättesnäll och bjöd på väldigt god mat och MASSOR av godis!


Söta Vera

Något ätbart kanske?


Fredag hos Petra

I fredags joggade hurt-Yasmine och Svea hem till Petra och hade Let's dance-kväll (men det blev mest prat så vi hängde inte med så bra i programmet). Nima kom förbi en sväng också. Svea låg i Petras soffa och sov nästan hela kvällen, utmattad som hon var.

Petra och Nima hemma hos Petra.


...


Början på min senaste teckning


Den är inte klar på långa vägar, men här är en förhandstitt iallafall!


Spår

Tjoho, jag har fått upp Sveas motivation i spåret lite mer! På sista tiden har hon ju verkligen inte varit det minsta taggad och mest gått och sniffat runt efter annat, men idag märktes det ändå att hon hade en uppgift även om hon absolut inte hade sin vanliga tollariver. Jag har kommit fram till att en dummy är bäst som spårslut, det märktes väldigt tydligt idag att det är det hon har som målbild.  

Svea bär stolt hem sin trofé!

Petra och Fredrik

Klart de ska få ett eget inlägg, de har ju båda en stor plats i mitt hjärta.

Min söta Petra i sitt förkläde. Visst ser hon huslig och duktig ut!:P

Fredrik poserar i Petras gamla playboylinne som skulle kasseras! 

Härlig hälsohelg

Jag har haft världens skönaste helg med jobb i fredags och sedan ledigt resten av helgen!
Jag och Svea har spårat, joggat, promenerat, busat på stranden, tränat och kört lite uppletande.

Jag har försökt mig på hemmagjord hummus efter ett tips i månadens nummer av tidningen djurens rätt. Det blev faktiskt gott, tro det eller ej.

Jag har också tagit råd från Gillian från Englands "Du är vad du äter" som rekommenderade att man blandar mjölk, banan och choklad i en mixer för att lindra sötsuget. Helt ok smakar det faktiskt och det fungerar!

(Kanske inte ska nämna att jag fuskade igår och åt en Ben & Jerrys Bohemian raspberry.)

Balans

I helgen hittade jag en perfekt trädgren för balansträning/problemlösning.
Jag la korvbitar precis så att Svea inte fick tag på dem från marken, så hon fick balansera på grenen och stå på bakbenen för att få tag i dem.  


Svea provar olika lösningar innan hon kommer på hur man måste göra.


Tassavtryck


...


Neeeeej...

Svea har kidnappat Ture!!!




To be continued...


Lite fiskhumor








Tures jorden runt-resa

Ja gott folk, inte så mycket har hänt i mitt liv. Ture däremot har varit med om mycket sen sist. Han har hunnit sticka iväg på en jorden runt-resa (han hade samlat många flygpoäng) och sett världen. Här kommer lite semesterbilder.


Ture i Saharaöknen (nej, det är inte tång i bakgrunden)


Ture besöker Baywatchstudion och väntar spänt på Pamela



För er som undrar om Ture och Svante och hur de blev så viktiga för mig så ska jag berätta lite.
Ture, Svante och jag har varit vänner länge, åtminstonde sedan högstadiet men jag har svaga minnen av att de funnits i mitt liv tidigare än så.
Det var jag som döpte dem till just Ture och Svante. Jag vet inte hur gamla de är, men de bodde först med min mamma och det var hon som tog hand om dem och uppfostrade dem till de laglydiga medborgare de är idag.
Jag minns att jag som tonåring skämdes för dem och inte ville ha med mig dem någonstans. Men det ändrades när jag fick min scooter och de höll mig varm om händerna när jag susade omkring. De följde även med mig på några boxningslektioner, tro det eller ej (innan jag fick mina boxningshandskar var det Ture och Svante som skyddade mina händer från att bli misshandlade).
Vid senare tillfällen har de fått agera uppletningsföremål och motiveringsleksaker i min träning med Svea (för Svea älskar Ture och Svante oerhört trots allt, hon har bara ett konstigt sätt att visa det på).

När jag flyttade till Helsingborg kom vi till ett vägskäl i vårt förhållande. Skulle de flytta med mig, eller skulle de stanna kvar i den enda värld de kände till? De bestämde sig för att vara modiga, våga satsa för att vinna, så de följde med.
Väl i Helsingborg fick de följa med mig i ur och skur, inte minst på många hundpromenader. Här kommer vi då till den tuffaste delen av deras liv- dagen då Svea fick upp ögonen för dem! De hade sett Svea växa och frodas sedan hon var en liten valp, men de hade väl aldrig trott att hon skulle vända sig emot sin egen familj! Men det var just vad hon gjorde. Vid otaliga tillfällen mörbultade Svea Ture och Svante (speciellt Svante- av någon anledning blev han hennes hackkyckling). Det gick så långt att Svante tillslut fick uppsöka en plastikkirurg. Ture inspirerades av Svantes nya yttre och nästa gång Svante skulle opereras följde Ture med och fick även han en liten makeover. Och ja...hur historien för Ture och Svante ska sluta får den som lever se!

Svea crybaby!;P


En fotnot, flera fotnötter;P


Comeks strips

finns det ett program på min mobil som heter. Riktigt roligt är det och som Carolin så finkänsligt (;P) uttryckte det-jag har för mycket tid!

Utmanad

Jag är utmanad av Penny! Här är resultatet (älskar listor)!
1. 4 TV program jag brukar se: 2 1/2 men, Mia och Klara, Simpsons och How I met your mother.

2. 4 saker jag gjorde igår: Var på jobbet, lagade en gryta, lyssnade på musik och tränade med Svea.

3. 4 saker jag längtar till: När mamma och Becki kommer på besök, söndag, mitt hår blivit normalt igen och jag ska tävla i lkl2.

4. 4 saker som står på min önskelista: En resa till norraste Norrland, en bättre mobil, vårsol och shorts.

5. 4 saker jag tycker om att göra: Träna med Svea, rita, sjunga/dansa och äta gott.

6. 4 saker jag avskyr: Stress, för lite sömn, folk som inte lyssnar och hundägare som har sina hundar lösa utan att eg. kunna det.

7. 4 saker jag åt i går: Gryta, mackor, apelsin och säkert mer men jag kommer inte ihåg.

Jag utmanar Becki, Monica, Carolin, Sara och alla andra som känner sig manade!


Lika som bär

Vad tror ni jag har gemensamt med denna äldre herre (förutom det tunna håret)? Jo det ska jag berätta för er-likt de flesta i hans åldersgrupp har jag problem med förändringar i min rutin. Jag måste ha fullständig kontroll över det jag gör och allt måste planeras för att jag ska kunna godkänna det.
T.ex. kan jag inte spontant ta en fika med en kompis ifall någon ringer samma dag. Jag behöver också en hel dag på mig för att förbereda mig inför olika aktiviteter, så ifall någon ställer in något förstör det hela min dag, bara så ni vet.
JAG däremot, kan vara hur impulsiv som helst, bara det är jag som kommer på någonting.


Yasmine? Surgubbe? Ingen vet!


Spårlöst försvunnen...

Hmm, körde spår med Svea idag. Det var länge sen sist, har främst koncentrerat mig på lydnaden, men idag märkte jag att det var ALLTFÖR länge sen sist. Svea var totalt omotiverad! Men hoppas jag byggde upp lite motivation inför nästa spår genom att belöna med både köttbullar och boll (verkade så). Skärpning Yasmine, egentligen älskar jag ju spår! Det är bara lättare att köra lydnad, dels för att jag har konkreta mål där, men också för att det inte kräver lika mycket förberedning.
Jag ska börja tvinga mig själv att köra minst 1 spår i veckan, även fast jag hatar krav verkar det ju som om jag behöver ett nu. 

Jake-Oh - Up in the blue



Jag är nog lite seg, men hade inte hört den här låten tidigare. Tycker den är lite för poptråkigt trallig, men gillar (o)rytmen i melodin. Vad tycker ni?

RSS 2.0