Friends

Tittade precis på ett Behind the scenes-program om vänner. Hehe, jag är världens mes för jag satt och grät när de pratade om det sista avsnittet. Jag var inte det största vänner-fanet men det spelar ingen roll-jag är en blödig rackare!

Nu är det iallafall The Hills. Tänkte kolla på det och sen köra en liten snabbträning med Svea. Rutan och uppletande står på kalendern idag:D

Tollare

Hejsan idag, hoppas alla mår bra!
Såg precis en kommentar till ett inlägg med en tjej som frågade vad jag tyckte om tollare som agilityhund och det fanns ingen mailadress eller blogg att svara till så jag svarar i ett nytt inlägg:D

Vill bara börja med att säga att jag tycker det är kul att du funderar lite extra innan du skaffar en tollare (många går ju bara på utseendet och tänker att de är som en liten golden i temperamentet).

Tollaren är ju en skarp och extremt arbetsvillig (de brukar ju kallas retrievrarnas border collie) hund som många underskattar p.g.a. att den är så söt.
Om man tittar på hur det brukar gå för tollare i agility så är det lätt att säga att tollaren är en jättebra agilityhund, men jag tycker faktiskt inte det.

Nu kommer folk hata mig men...Dels tycker jag inte att agility är den bästa hundsport att ägna sig åt. För det första går det ut på att stressa hunden att utföra banan på så kort tid som möjligt och vad ger det hunden? För det andra tycker jag att det är för lätt-det ger inte hunden särskilt mycket hjärngympa (det enda som är det minsta svårt är dirigeringen och kontaktfälten). För det tredje tycker jag att det är tråkigt att belöningen är själva banan, inte samarbetet. T.ex. i lydnaden så gör man momenten tillsammans med sin hund och belöningen kommer från en själv (samarbete och dragning mot föraren) medan man i agilityn är den som hämmar hunden från det roliga och belöningen ju är själva banan.

Men tillbaka till tollare...Alltså, ifall man vill komma långt och vinna många agilitytävlingar är tollaren säkert bra, men eftersom det är en så otroligt lättstressad ras känns det som den sämsta ras man kan välja för agility. Då hade jag tusen gången hellre valt en lite sävligare ras (se bara upp med höfterna ifall du väljer en klumpig hund) som kanske kan få ut något av agilityn. Vissa hundar lunkar igenom livet och sover alltför mycket och då kan jag tänka mig att lite stress bara är nyttigt och att agilityn ger hunden levnadsglädje.

Men jag vill verkligen poängtera att jag tycker att agility absolut är bättre än ingen aktivering alls, det viktiga är ju ändå att man gör någonting med sin hund. Men det finns så många andra sporter som passar en tollare bättre. Lydnad är helt perfekt för en intelligent, kvick, föremålsintresserad hund. Även jakt, uppletande och spår är viktigt eftersom retrievern ju är en jakthund. Rallylydnad och freestyle är också jättekul för dem. Sök brukar också uppskattas, men vissa tollare är likgiltiga inför andra människor (ett arv från deras jobb som tjuvskyttehundar då de skulle undvika människor i jakten och därför avlades på en viss reservation).  

Nu har jag skrivit massor av saker som du inte frågade om (jag svamlar lätt) men min poäng med det här inlägget var att om man vill träna agility för sin egen skull och för att komma långt och vinna är tollaren ett bra val, men om man vill träna agility för hundens skull är det bättre med en mindre lättstressad ras så att den balanseras.

Stort lycka till i valet av ras! Du får gärna skriva igen och berätta vad det blev till slut eftersom jag är en väldigt nyfiken människa (precis som tollaren;P).

Disturbed- Down with the sickness


Deras absolut bästa låt. Tack Nino för att du fick mig att börja lyssna på Disturbed. Bästa introt nånsin!

Cardinal


Hittade den här pose-bilden på mig och söta Martin som togs för ett tag sen på Cardan och tänkte att jag skulle dela med mig till er.

Ok då


Emanuel tjatade så han ska väl också få vara med på bild!

Yasmines olika ansikten

Tiden går fort och ganska snabbt undrar man vad man egentligen tänkte på med vissa stilar. Jag har insett nu- vitt hår är ingen hit!

Examensdag på hundinstruktörsutbildningen. Väldigt vitt hår, men fin klänning.

Jag provar Nimas peruk. Passar jag som rödhätta? Haha

Vardags-yasmine. Så här ser jag ut på hunddagiset varje dag (minus det tvättade håret).

Nyinflyttad i Helsingborg med väldigt kort hår- såhär orange var jag då

Hemska ögonbryn!

Mitt första provpass på Cantina. Gillar verkligen den här bilden.

Det är så sjukt kallt!


Helgen-Fredag hos Puh och jobb på lördag


I fredags träffade jag och Svea Puh. Vi drack varm choklad med marshmallows och grädde- sjukt gott som ni kanske ser. Riktigt trevlig kväll-tack:).

I lördags jobbade jag på Cantina. Jag var på jättebra humör och tyckte det var jättekul. Jobbade med Agatha så det var en rolig överraskning. Efteråt följdes jag och Niklas åt en bit på väg hem-alltid lika kul att se den rara rackaren!:D

Jag innan jobb i lördags!

En ovanlig syn


Se det snöar:D


Min vackra ängel älskar vintern och rullar gärna runt och gör snöänglar. Jag däremot fryser tårna av mig, men duktiga Carolin sa till vaktmästaren om våra element idag så det borde bli varmare snart iallafall!

Tristania - Wormwood



Så otroligt mäktig låt, älskar den. Tack Puh!

t.a.t.u. - ya soshla s uma



Bättre än engelska versionen, vad tycker ni?
Synd att så mycket verkar försvinna i översättningen, men så är det väl alltid när man översätter låtar.

Shopping


Tänkte jag skulle prova Hårkontroll för att få bättre hårkvalité igen. Vet att det var ett väldigt onödigt köp med tanke på hur lite pengar jag har men jag VILLE verkligen ha det (hehe låter som Becky i Confessions of a shopaholic som jag precis lånar från Carolin) och det är ju nödvändigt, eller hur;P.

Det blev också ett par svarta byxor från H&M för 200:-, främst för att jag inte har några svarta byxor, bara kjolar och leggings och jag måste ha svart underdel när jag jobbar som croupier (börjar bli kallt såhär på vintern), men också för att jag har väldigt få byxor.

Köpte en till grej trots att jag egentligen VERKLIGEN inte borde det. Usch, nu får jag gå och köpa nåt gott för att trösta mig själv över att jag köpt för mycket;P.

Låtarna som är bra

Hehe, nu har det blivit mycket om Britney på min blogg på sistonde. Antingen tycker jag väldigt mycket om henne, eller så försöker jag avleda uppmärksamheten från hur jag mår, avgör själva!;P

Här kommer iallafall min lista på låtarna från hennes nya skiva som är bra.
If U seek Amy
Mannequin
Circus
Rock me in
Womanizer
Out from under
Shattered glass
Kill the lights
Unusual you

Ev. Lace and leather också, har inte avgjort det än. Spännande!

Linkin Park-Nobody's listening



En gammal låt som fortfarande är riktigt bra. Linkin Park är speciella: Annars brukar de flesta ha kanske 1-2 låtar som är bra och sen är resten sådär, men Linkin Park har bara gjort bra låtar!

Singing bee


Nu har jag sökt till nästa säsong av Singing Bee! Hoppas jag kommer med. Jag vet att det inte är så stor chans men jag håller mig optimistisk. Som de som känner mig vet, älskar jag att sjunga och det hade varit en riktig adrenalinkick att göra det i tv:). Men det är lugnt, jag varnar er innan jag ska vara med isånnafall så ni hinner inhandla öronproppar;P

Britney - If U seek Amy


Har gått och trallat på den här låten från nya albumet de senaste dagarna. Har inte lyssnat på alla låtarna men tycker den här är bäst hittills:).

Hahahahahahaha jag rappar till 50 cent - candy shop


Ok höjden av att skämma ut mig. Men till mitt försvar-så här går det när Yasmine inte jobbar och Svea är utmattad och sover en fredagkväll. Hoppas ni tycker det är kul, jag hade iallafall svårt att hålla mig för skratt!:D

Tidelag olagligt

Jag älskar Eskil Erlandsson! Nu kommer det bli olagligt med tidelag. Äntligen! Känns som om det var på tiden, helt bisarrt att det varit som det varit förut. Tack vara program som Insider får folk upp ögonen och kan då påverka politiker. Tack!


Weei löshår från happyhair


Jag har fått clip-on extensions!
2 st har jag beställt från happyhair. Jag har dem framme eftersom mitt hår är så otroligt bortslitet där efter extrema blonderingar från min tid som vit/grå-blondin. Det är ju inte så mkt hår men det gör väldigt stor skillnad, speciellt för mitt självförtroende- för en gångs skull är jag nöjd med mitt hår när jag har i dem.

Aj mitt knä, varning för blodig bild!!!


Det svider. "Vill ha sympati".

För övrigt stör jag mig just nu (som alltid, men extra mycket just nu p.g.a. en reklam) på folk som skaffar arbetande hundar som enbart familjehundar. Så orättvist mot hunden. Vem är det som avlivas sen när den är ett år och ni helt plötsligt blir "allergiska"? Inte är det ni, fast det kanske borde vara det! Ok nu överdriver jag men jag blir irriterad/ledsen när jag ser allt fler och fler som skaffar sig Nova Scotia duck tolling retriever i tron att de är "som en liten golden". Där kommer ni få er en överraskning (även om golden självklart också är en jakthund och behöver mycket aktivering).

The Hills-nya avsnitt

Igår började den nya säsongen av The Hills på MTV och självklart hade Yasmine laddat upp framför tvn kl 17.00. Det verkar bli en väldigt dramatisk säsong, med mycket svek tyvärr. Men jag blev lite glad av att se att det kanske finns hopp för att Heidi och Lauren blir vänner igen trots allt, bara Heidi dumpar Spencer. Haha, jag vet att jag är jättetöntig (eller lökig som skåningarna skulle säga) men jag gillar The Hills. Ingen aning om varför.

En väldigt gammal bild på Lauren och Heidi med sina dåvarande pojkvänner.

Gårkvällen...

...spenderade jag och Svea hos Petra. Nima kom också och vi hade jättekul. Vi satt och pratade in på småtimmarna om allt från energikällor till uppfattning. Filosofiflum med rabarber och vanilj-te tillsammans med härliga vänner och sin bästa vän Svea, vad mer kan man begära?:D

Snart kommer nog Petra så ska vi gå till Willys. Hon ska handla flingor, jag ska inte handla nåt för jag är pank. Ev. köper jag Euroshopper-chips för mina sista slantar, men då blir det ingen bussresa på länge...hmm vi får se.

En novemberdag på stranden

Aaah vad kallt det var när det började hagla. Men väldigt härligt i min tjocka jacka:D. Svea brydde sig inte, utan sprang runt som en vilde som vanligt. Fick några riktigt vackra bilder på henne med snyggt ljus. Förstår inte varför inte fler människor är på stranden på vintern. Fast jag ska inte ifrågasätta, bara vara tacksam att jag slipper dela stranden!



  
  
  
  
  
  
   




Nu ligger den lilla grisen i sängen och vilar sig. Hon drömmer säkert lite om att jaga vågor och äta tång!:D

Britney Spears nya-Kill the lights


.....

OBS Svea ska INTE äta chokladmousse!!!!!!!!!!!!!!!

Burning down the house hos Petra


Hehe nejdå det ska vi inte, vi ska bara snacka, inte bränna saker:D
Vi ska hem till Petra nu (jag och Svea såklart) och prata lite och äta chockladmousse "mums".

Breathing your love


Ja, jag vet att jag är 21 år och inte 13, men jag tycker om den här låten. Darin är nostalgi för mig, var väl runt 14 när han var med i Idol. Han har väldigt vacker röst iallafall. Tack mamma för tipset på den här låten!

Fortsättning på lyktstolp-markeringen

Kom på en rolig variant på lyktstolp-markeringen jag lärt Svea- att trycka på knappen vid övergångsställen. Så igår kväll vid halv tio-tiden var det många som stirrade när de körde förbi ett övergångsställe vid söder och såg en liten rävgris trycka på knappen. Hmm kom precis på att jag inte vet vad man kallar knapparna. Nån som vill hjälpa till?
Kul var det iallafall men inte speciellt svårt eftersom hon redan kunde vanliga lyktstolpar.

Halloween


T.o.m. jag blir rädd för mig själv!

RSS 2.0