Revansch

Snart är det dags att åter ge mig ut i tävlingsvärlden med Svea. Ska anmäla henne till 2 lydnadsprov. 24 maj och 1 juni går de av stapeln så vi har lite tid att komma i form igen. Nåt vi blivit bättre på är linförigheten (det som var vår svagaste punkt förut) och det hoppas jag vinna mycket poäng på. Platsliggningen däremot har försämrats riktigt rejält. Det märks verkligen att lydnad är en färskvara; även om det sitter i ryggmärgen måste man då och då repetera för att färska upp minnet.

Men det handlar om en balansgång; de flesta hundägare tror jag gör motsatsen. De går ut på träningsplan med tanken att de ska träna lydnad och vad är det första de gör? Jo de "värmer upp" med sådant som hunden redan kan. Det är ju det som är roligast- att träna på det hunden är bra på. Ingen hundägare tycker väl det är roligt att skälla på sin hund i tid och otid. När man sedan gått igenom det hunden kan, DÅ tränar man in nya moment. Nackdelen med detta träningssätt är ju såklart att hundens inlärningsförmåga stannar av ju tröttare den är, så träningen blir inte lika effektiv. Dessutom ger det ju inte hunden någonting att gå igenom sådant den redan kan, mer än som repetition lite då och då.
Den enda hundtyp jag skulle kunna tänka mig detta är bra för, är den hyperaktiva hunden som är FÖR sugen på att träna, så att den brister i koncentration. Att köra några lätta övningar som hunden kan i början skulle då kunna lugna den hunden såpass mycket att den kan koncentrera sig och söka kontakt så man kan träna.

Ny blogg

image1

Varför skaffar jag en ny blogg? Har ju haft två tidigare bloggar men har beslutat mig att ta bort båda. Får se om jag behåller den här.

Nu ska jag iallafall iväg och jobba på Sam's. Känner inte för att lämna Svea alls, hade mycket hellre haft en myskväll bara hon och jag. Men jag måste få in pengar så att vi överlever:)

RSS 2.0