Jag hetsar upp mig för mycket!

Hahaha nu har jag lugnat mig lite efter att ha skrivit svar på kommentaren. Varför hetsar jag upp mig så mycket. Det är så sjukt lätt att provocera mig!

Nu har vi iallafall precis varit och badat igen! Tänkte på hur mysigt det hade varit att vara tillsammans med någon och åka till stranden på kvällen och titta på havet. Men Svea och jag har det sjukt roligt bara vi två.

Mitt liv!

Välkomnar kommentarer men allvar?!?

Fick denna kommentar om mitt inlägg Cesar vs Anders:

",,,,,,,
 (,,,,,,,,,,) om Cesar Millan vs Anders Hallgren:
kanske tycker du så bara för han e blatte o hon andra e svensk. som vanligt e det så.....alla vet att cesar e grymt bra me hundar. latinos for life!"

Hahahahahaha tillåt mig att skratta. Jag hoppas att det är nån som driver med mig, annars tycker jag synd om denne person. För det första tillhör Anders Hallgren det manliga könet och benämns därför inte som "hon".
För det andra-fegis! Skriv ditt namn (för- och efternamn).
För det tredje har jag inget emot människor med andra nationaliteter. Jag dömer människor utifrån deras handlande, inte deras ras.
För det fjärde älskar jag mig själv och jag är halvbosnisk, så det går inte direkt ihop med ditt påstående om att jag skulle ogilla "blattar".
För det femte-ifrågasätt människa!!!Bara för att "alla vet" att Cesar är grymt bra behöver det inte vara så. Folk ifrågasätter förvånansvärt lite. Du tittar på ett tv-program som är vinklat och metoderna är väldigt kortsiktiga-just för att de ska fungera på tv och en vecka efteråt så att det ser bra ut för allmänheten. I Sverige tillfrågas många hundexperter att vara med i tv, men många tackar nej eftersom de vet att det är på detta vis och de hellre vill arbeta med långsiktiga lösningar och metoder som inte "utmanar hunden" utan jobbar med hunden. Jag bygger hellre upp ett förtroende mellan mig och min hund medan Cesar utmanar hundarna så att han ska få tillfälle att straffa dem. Jobba istället med förtroendeövningar!

Väla shopping

Medan Svea vilade efter vår förmiddagsträning åkte jag ut till Väla med Fredrik. Vi kollade igenom nästan varje affär och hade jättekul. Tack min fina vän!

No pictures! Please, no pictures!

Peace!

Hmm, ska jag ta mig en glass?

Besatt av djävulen?

Fredrik posade i min nyinköpta bikini från Gina Tricot.

Underdelen också!

Fråga inte vad jag gör för nåt, för jag har ingen aning.

Sveas in action:)

Lydnad, dirigering, spår och uppletande. Detta är de aktiviteter jag och Svea ägnat oss åt idag. Låter som vi har gjort för mycket (överstimulering) men faktiskt finslipade vi så få saker inom varje "gren" att det snarare gjorde Svea mer motiverad och pigg. Kanske inget att rekommendera folk att göra varje dag, men för Svea var det kul som variation, istället för att traggla och traggla med en endaste sak jättelänge.

Spåret


Stadgan inför spåret är perfekt!

Vad är det som luktar här?









Aha!

Who da dog?






Uppletandet- Sveas favoritaktivering


En barnlek!



Kolla vad jag har åt dig matte!

Stackars Svea skar sig på en glasskärva. Som tur var blödde det knappt nåt.



AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHJ! (eller gäsp:))

Nyttig frukost

Köpte Risenta Müslimix igår för första gången. Det är lösviktsmüsli som man själv kan blanda efter sin egen smak. Quinoa, dinkel, torkad frukt osv. har man att välja från. Annars brukar jag inte gilla müsli men den här var ju extra nyttig och lite knaprigare tycker jag. Rekommenderar den iallafall ifall någon känner för att prova på nåt nytt. 

Tokfnatt

Hehe, en galen Svea som rullar sig i gräset och är allmänt nöjd med livet. Detta var innan hon skar sig på en glasskärva. Nu är livet mest tråkigt enligt henne, det enda hon får göra är att ta det lugnt ikväll.








Så otroligt vacker bild. Älskar ljuset bakom henne. Hennes päls ser extra ullig ut och hon lyser verkligen upp.







Här är Svea med sin pojkvän Gibson från dagiset. De brukar gå promenaderna tillsammans och om han är riktigt snäll får han leka med henne ibland! Gibson är världens näst snällaste hund efter Kurt, det finns verkligen inget ont i honom.

Ass

Ännu en grej jag saknar med Nino-vi brukade alltid gå runt och spana efter roliga reg.skyltar. Den här var ju väldigt uppenbar, men vi brukade kunna göra ord eller meningar av bokstäverna på nästan alla reg. skyltar.

Gårdagens doppbilder!

Efter att ha skippat att duscha och vart ute och gått med hundarna på dagiset  igår så luktade jag faktiskt inte alltför gott. Bestämde mig för att åka och bada med Svea och mitt smuts spreds ut i havet och färgade det svart;P.


Den galna grisen påväg ut i vågorna. Fick henne inte på bild när hon simmade tyvärr!

Syns inte på bilderna hur kallt det var!



Kiss i vattnet och ha det bra....haha nej då!

Cesar Millan vs Anders Hallgren

Ni som känner mig vet att jag tycker illa om Cesars program "mannen som talar med hundar". Kort kan jag säga att jag tycker att hans metoder och träningssätt är ogenomtänkta. Han väljer alltid den lättaste kortsiktiga lösningen, utan att bry sig om orsaker till hundens beteende, stress osv. Dessutom motionerar han hundarna för att aktivera dem, aldrig/väldigt sällan har jag sett honom visa hur man aktiverar en hund psykiskt. Även när han väl tränar kortsiktigt väljer han dåliga träningsmetoder. T.ex. lär han en hund som hoppar på folk att inte hoppa genom att putta ner den. För det första- om han nu ska "straffa" hunden så är det bättre att han drar upp hunden så den strävar neråt än att han puttar ner den då den bara strävar uppåt igen. Men egentligen skulle han ju från början ha kunnat visa att man kan berömma och belöna (underifrån) hunden när den väl inte hoppar. Men berömma och belöna är ju inget Cesar ägnar sig åt. Någonsin! Varför ifrågasätter inte fler människor honom?

Jaja, detta är ett ämne jag och Carolin kan diskutera i timmar.
Iallafall så har Anders Hallgren skrivit om ett nytt halsband som Cesar Millan är upphovsman till. Jag hoppas att folk öppnar upp ögonen nu och ser att Cesar inte är gud:



Tandflisa

Drömde en ganska obehaglig dröm inatt. jag spräckte min vänstra framtand och det vart en stor flisa som hängde löst. Jag ringde min mamma helt förstörd och hon tröstade mig och lovade att hon skulle betala en tandprotes åt mig. Vaknade och blev väldigt lättad när jag hade min tand kvar.:)


Glad mun


Arg mun

...

Det är slut mellan mig och Nino. Tänker inte skriva hur jag känner, utan ska bara skriva om andra saker (förträngning i "la-la land").
Tvättstugan låses vid 21.00 prick. Prick 21.00 sprang jag ner och försökte öppna och hämta min tvätt men möttes av en en låst dörr. Nu får man springa ner prick 7 imorrn på morgonen, så jag får verkligen skynda mig till jobbet sen (vi öppnar dagiset 7.30).

Den 7:e åker vi till Smögen. Det håller mig uppe. Svea kommer älska att springa omkring på klipporna och nosa runt, kanske hon fångar sig en eller annan krabba. Smögen kommer vara helt annorlunda när man har en hund i sitt sällskap- nu kommer man inte bara ligga och sega lika mycket.

Ska bli kul att kolla bryggan också, är det lika mycket folk där och festar som det var förr? Det var ändå ca 5 år sen jag var där sist om jag inte minns helt fel.

Nej, nu ska jag kolla på South Park. Hoppas det inte är nån gammal repris bara.
Hej då!


Svårt beslut...

...men nu är det fattat. Återkommer snart med mer detaljer.

Passar på att göra lite reklam för Monicas nya blogg. Hon har precis som jag nyligen återupptagit bloggandet. Kolla in missmoonia.blogg.se

Städade lite igår, ministädning på 5 min men jag tycker intrycket är väldigt annorlunda. Tänk att det gör så stor skillnad om man städar lite. Nu ska jag bara ta itu med disken;P eller inte!

Extreme homemakeover

Before


After

Havet

Bortskämda helsingborgare! Ni uppskattar inte ert fina hav. Skog finns knappt här, men havet är ju så otroligt härligt att vara nära nu på sommaren. Svea har blivit en riktig fisk och älskar att hoppa omkring och plaska.


Råås fina strand


Yasmines fina hund

Börja blogga igen?

Jag tror det, iallafall ett tag så får man se om man tröttnar sen.

Liten uppdatering sen sist:

Den ena lydnadstävlingen förlorade vi och den andra vann vi:).

Om 2 veckor ska jag till Smögen med Svea, mamma, Becki och Niklas. Ska ta massa bilder och lägga in när jag kommer tillbaka.

Än så länge får ni nöja er med lite andra bilder:)



Midsommaraftonförberedelser



Dan efter midsommarafton-en trött Yasmine och en pigg Svea


RSS 2.0